Pepp å Röj

 Vi gläder oss oerhört.

"Pepp å Röj" var Ofogs stora inspirationsdag och fest på kulturhuset Underjorden i Göteborg. Vi ville inspirera till fredsarbete som är direkt och som alla kan göra själv!

Pepp & Röj varade från klockan tio på morgonen lördag 14 april tills nästa soluppgång. Ofog slog ihop sig med Studenter mot Krig och FredsFestivalenGöteborg -07 och fixade en inspirations- och stödfestival för fred, för att träffas och spåna och sprudla och samtidigt samla ihop pengar till läger, resor och andra fredsprojekt som kostar.

Bilder från Pepp å Röj kan ses på Ofogs Flickr.

Pepp

Pepp & Röj började fredagen den 13:e klockan 07:00 med en invigningsfrukost på Järntorget. Då sparkades Fredsfestivalen i Göteborg, fredsengagemanget i landet och Disarm -07 i Karlskoga igång. Dessutom firades samtidigt två födelsedagar och otursdagen gjordes om till en turdag! Sant!?! Japp, och det var den bästa frukosten i kvinnominne!

Hela peppdagen var späckad med olika fredsrelaterade aktiviteter, lekar, samtal, mat, workshops, häng, fika, poesi, massage, (&) tårttävling, rollspel… Det var fint väder och vi var både i Underjorden och på gräsmattan utanför och på gatan och var vi vara ville.

Röj

Sedan när kvällen och mörkret och röjfesten smög sig på blev det samba, visor, reggae, rappande artister av alla de slag, dans, dans, dans samt eld, cirkus och allmänt glam. Sådär.