Nato - se upp för oss!

Snart börjar Natoskeppen strömma in i Göteborgs hamn. 37 fartyg från Natos nya snabbinsatsstyrka Nato Responce Force (NRF). Det är ett följe av krigsförbrytare och kärnvapenkramare, som inte har någonting i Sverige att göra.

Nätverket Ofog kommer att göra vad vi kan för att visa Nato att de inte är välkomna - inte med våldsamheter, det är deras medel, utan med med fredliga och kreativa aktioner. Exakt hur kommer att visa sig under veckan. Håll utkik efter våra pressmeddelanden och på vår hemsida: www.ofog.org

NRF är en snabbinsatsstyrka på 25 000 soldater som kan sättas in med fem dagars varsel, bland annat för att bekämpa "terrorism". Övningen Noble Mariner är den största militära övningen i Östersjön efter Andra Världskriget.
Bland skeppen finns åtminstone ett fartyg, brittiska hangarfartyget HMS Ark Royal, som deltog i den folkrättsvidriga invasionen av Irak 2003.
NRF har ingenting med "fredsbevarande" att göra, utan är Natos nya offensiva spjutspets.

Nato har 480 kärnvapen utplacerade i Europa, plus att de förfogar över Storbritanniens 200 och USA:s 7600 kärnvapen. De har en första tillslags-policy, som gör att de kan använda kärnvapen utan att först själva ha blivit attackerade.

Nätverket Ofog
0733 815361
info@ofog.org
www.ofog.org

Pressmeddelande från Ofog 8 maj 2007