Ofog inne på Nato området för tredje dagen i rad

Det anti-militaristiska nätverket Ofog är nu inne på NATOs militära övningsområde och har stoppat NATO-övningen.  Det är tredje dagen i rad som fredsaktivister från Ofog har gått in på det militära ”skyddsområdet” vid Vidsels militärbas som NATO under veckan använder till sin största flygövning i 2009.

NATO använder våld för att upprätthålla maktobalans i världen och försvara västvärldens förtryck och ohållbara klimatpolitik. Det kan vi inte acceptera, säger Per Hillerström som just nu befinner sig inne på området.

Aktivisterna är inne på området där NATO testar sina bomber under veckan. Därför kan NATO inte fortsätta med övningen medan de är där.

- NATO är världens största krigsorganisation och kärnvapenklubb. Flygövningen i Norrland är deras största i år och syftar till att göra NATO-styrkorna ännu bättre på att kriga.  90% av de som dödas i NATOs krig är civila och det är vårt medmänskliga ansvar att göra allt vi kan för att stoppa denna övning säger Miriam Cordts från Västerås, en av aktivisterna inne på området.

Ofogaktivisterna gick in halv tolv i natt och är fortfarande  kvar på området.

Kontakt: 0733 815361 / info@ofog.org