6e feb 2008; Lite snopenhet, en del ilska och massa stolthet

Imorron ska vi träffa Saab Aerodynamics. Tanken var att jag skulle ha följt med, men så plötsligt behagar Saab meddela att dom bara önskar fyra deltagare. Det är naturligtvis helt ok att dom har åsikter om det,men kunde dom inte ha meddelat lite tidigare? Jag frågade dom ju redan för tre dar sedan. Nåja, eftersom jag och Tove ar kvar i Göteborg och inte hade beställt våra biljetter än, kändes det naturligaste att vi fick bli dom som hoppade mötet. Vi tar oss direkt till stockholm imorron istället. Där ska vi bo hemma hos Martin alla fem. Och på fredag träffar vi ISP.

"Vi" är förresten Martin, Alvin, Maja, Tove och jag. På mötet imorrn är Ulrika med också. Så himla tråkigt att hon inte kunde följa med på fredag, nu blir det ju inte att jag träffar henne förrän NATOgameover. Bara för att Saab...hmhmummel... 

Förövrigt dissade Saab våra mötestekniker som jag skrivit ihop en överskådlig sammanfattning av åt dom. Men det ville dom läsa. Dom "ser ingen anledning". Nej, men det gjorde ju uppenbarligen vi, annars hade vi ju inte sagt att vi vill använda dom! Jag tycker dom har betett sig rätt dåligt hittills, och undrar om det är medvetet vald strategi, härskarteknik. Att få oss att känna oss mindrevärda, att låta oss veta att dom minsann inte bryr sig speciellt mycket om oss...?

ISP har varit helt annorlunda. Diana därifrån ringer till mig minst en gång om dan! Hon har åsikter och lägger sig i upplägget, visst vill hon styra lite men det är ju självklart tycker jag att båda parter ska ha åsikter om uplägget. Hon är genuint intresserad av ett givande samtal, är mitt intryck. Så det är längs två helt olika vägar mötena imorron och på fredag har kommit till: ISP via jämkningar och samtal under fyra dagar, där ord som demokrati, möte och samtal har nämnts många gånger. SAAB via typ envägskommunikation: Vi skickar dagordning, frågor och mötestekniker t dom, dom ignorerar oss till dagen innan mötet, då dom plötsligt ser Nej på två av våra "detta-vill-vi"-punkter!!! (alltså deltagarantal och mötesformer) Grrr...

Kan skillnaden i bemötande ha att göra med att det ena är ett företag, det andra en myndighet...kanske? Hur stor är skillnaden i demokratikultur inom företags- och myndighets-sfärerna?

Det har annars känts grymt kul och spännande att jobba med förarbetet inför de här två mötena, och jag ser så fram emot dom! Och klart är det lite tråkigt att jag inte själv kunde vara med imorrn, men det behövs verkligen inte heller. För så här: När jag kom på att jag fick bli en av dom som avstod, upptäckte jag vilket härligt förtroende jag känner för dom som kommer göra mötet imorron! Annars tycker jag ofta det kan vara så när man har jobbat en del med något, att det blir som lite "ens eget" och att det kan vara svårt att släppa kontrollen och bara låta någon annan ta över. Men den här gången var det inte ett dugg svårt, jag känner bara att jag litar till 100% på de andras förmåga att göra det bästa möjliga av det här. (och det är inte lite det!) Och det är en väldigt skön känsla. Fan vilket skönt folk jag jobbar med

Fred på er!

Kimo Kjernmoen