Att sprida våra berättelser

Mikrofonen går runt bland de tvåhundra deltagarna på det avslutande seminariet efter helgens diskussioner, workshops och föreläsningar. Det är många som vill dela med sig av sina intryck från de tjugotalet seminarier som hållits, med deltagare från fem kontinenter.

Någon påminner oss om alla de som kämpar runt om i världen som inte har möjlighet att vara här. Någon påpekar att den varma, positiva och deltagande stämningen som varit under helgen är minst lika viktig som alla de frågor, strategier och kampanjer vi diskuterat - att det är grunden till den framtida värld vi försöker skapa. Någon delar med sig av sina rädslor för samhällets reaktioner efter terrorattentaten i Norge - hur ökad militär och polisiär närvaro, ökad övervakning och ökad rädsla inte kommer skapa en säkrare och tolerantare värld. Det är motsatsen till vad vi behöver.

Någon uppmärksammar hur viktigt det är att vi sprider våra berättelser, våra erfarenheter och våra visioner om en rättvis värld - och jag börjar med det här blogginlägget :)

A. Andersson