Disarm´09 minsann!

Hepp o´hoj, det blev ett Disarm i år också, mot alla odds! Igår gick Disarm´09 av stapeln under sin ödmjukt stolta slogan "Inte så stort, men ändå...".

Deltagarlistan bestod av Maja Backlund och Kimo Kjernmoen. De båda hade varit på Disarmrättegång i Örebro dagen innan, och var rörande överens om att när dom ändå var i trakterna så vore det synd att inte hälsa på. Båda var också väldigt ledsna över att det inte blivit något Disarm i år, och bestämde sig logiskt nog att göra en minivariant.

Aktionerna var två stycken; Först hölls en torgmanifestation runt lunchtid, då exakt 100 flygblad delades ut. Många människor sågs läsa sina flygisar ingående, andra stannade till för att prata lite med utdelarna. Därefter åkte dom båda ofogarna för att överlämna ett brev till företagsledningarna för Saab Bofors Dynamics och BAEsystems.

I brevet påmindes dom om att vi tidigare hade en dialog oss emellan, och att vi från Ofogs sida är öppna att återuppta denna.

I övrigt var innehåll i brev och flygblad likartade. Vi berättade att svensk vapenexport fortsätter öka, att vi gärna hade haft ett ordentligt läger i Karlskoga även i år, men att NATO kom emellan, att vi mötte många vänliga Karlskogabor i fjol och hoppas kunna komma tillbaka nästa år.

Brevet kunde inte överlämnas personligen till någon i företagens ledningar, men receptionisten sa att hon skulle se till att dom fick det. Hon fick för övrigt - som varande en arbetare i företaget - choklad. Rättvisemärkt förstås. En i stort sett ganska snabbt avverkad och mycket lyckad miniversion av Värmlands bästa fredsläger!