Reality AB bjuder in till bröllop

På onsdag den 10 juni klockan 16.00 bjuder Reality AB in till bröllop på Storgatan utanför Strand Galleria i Luleå. Bröllopet kommer att bombas av Nato.

Men det kommer inte att vara någon verklig bomb.

-Vi på Reality AB jobbar inte i ”verkligheten” säger Madeleine Fors från Reality AB. -Våra civila dödsoffer övningsdör i militärövningar för att göra dem mer verklighetstrogna och visa på följderna av en Nato-attack. En fest med levande musik, akrobater och dansande gäster fulla med framtidstro får ett plötsligt och oväntat slut.

Under festen bjuds förbipasserande att delta både i dans och bröllopskaffe.

- Men luleåborna behöver inte oroa sig. Det är inte de som dör av Natos bomber i verkligheten, utan det är det människor i Afghanistan som gör.

90% av de som dör i krig är civila och vid upprepade tillfällen har bröllopsfester fallit mål för Nato-alliansens bomber. Reality ABs övningar bygger på verkliga scenarier. I juli 2008 i Nangaharprovinsen i Afghanistan dog 47 människor på en bröllopsfest i en amerikansk attack. I november dog 37 personer i Kandaharprovinsen när deras by attackerades av amerikanska styrkor under en pågående bröllopsfest.

-Vi har redan lyckats väl med vår rekrytering av civila dödsoffer, men det är inte för sent om ni vill ha sommarjobb hos oss. säger Madeleines kollega Jeanette Svenson. -Kom till Strand Galleria kl 16 imorgon och var med i bröllopet och du kan också bli ett civilt dödsoffer.