Att ta sig in

Här kan du också få en introduktion till den relevanta juridiken. Kom ihåg att på till exempel skyddsområden gäller särskilda regler. 

In i en byggnad

En bra början är att införskaffa de längsta och kraftigaste kofötter ni kan hitta. Bäst att vara två som kan ha varsin stor kofot. Då kan den ena hålla upp en springa och den andra bryta. Ibland kan det finnas ett skydd som ska hindra en från att sätta in en kofot för att bända upp en dörr. Dessa kan ibland skruvas loss, så ta med skruvmejslar.

Även om ni har två ordentliga kofötter kan det vara svårt och tidsödande att få upp en ståldörr. Titta om det finns ett fönster som ni kan slå in. Görs med fördel med en stor kofot. Oroa er inte för att det ska höras för mycket, larmet lär gå oavsett om en bryter sig in tyst eller ljudligt. Ni kan ändå ha lång tid på er. Ha med skyddsglasögon och skyddshandskar, mot splitter med mera.

Kom ihåg att först titta in i eventuella fönster innan ni börjar ta er in. Då kan ni få reda på om ni har kommit rätt och om det är rätt fönster/dörr att ge sig på.

Klättra över staket

En repstege gör det enklare att klättra över ett staket. Om fotstegen består av brädor så kommer de ut från stängslet och ger plats åt fötterna. Ett längre trappsteg som sticker ut åt sidorna hindrar repstegen från att vrida sig. Repstegen fästs enkelt i toppen av stängslet med hjälp av krokar eller karbinhakar.

Om staketet är skyddat med taggtråd är det bra att ha med en matta/liggunderlag eller liknande för att lägga över taggtråden

Gå igenom staket

Klassiska flätverksstängsel kan du ofta fläta upp genom att börja i botten. 

Vatten

Många vapenfabriker och militärbaser ligger vid vatten och att simma in kan ofta vara ett praktiskt alternativ. Tänk dock på att vidta säkerhetsåtgärder eftersom detta annars kan vara farligt. Simma inte ensam, eller i okänt vatten. Se till så att du har koll på om det kan komma båtar. Vill du synas eller smyga? Om hemlighet inte är ett måste är det praktiskt att till exempel sporta en flagga, så riskerar du inte bli påkörd.