Gun-Britt och Edla på NATO GAME OVER

Vi har hört talas om Ofog sedan det startades för en fem år sedan och nu har Edla och jag, Gun-Britt, deltagit på en otroligt lyckad resa och även lyckad aktion i Bryssel: Nato Game Over. Vi är annars aktiva i Kvinnor För Fred i Kiruna. Vi lite äldre damer tycker att vi har blivit mycket väl bemötta av ungdomarna i Ofog, som ställt och på oss och hjälpt till exempelvis med översättning och att hitta i Bryssel.

Att möta så många duktiga och trevliga människor från så många länder, höra deras erfarenheter och hur de jobbar ger oss mer styrka att fortsätta att vara aktiva.

När vi blev tagna av polisen så var vi trygga i vår lilla grupp och hade en mycket gemytlig stund när vi satt och sjöng alla tillsammans "Vi är ett träd med djupa, djupa rötter och aldrig, aldrig ger vi upp". En sång som vi sjöng redan på 80-talet när vi kämpade mot kärnvapnen som skulle placeras ut i Norden. Nu är vi en erfarenhet rikare av att ha fängslats för den goda sakens skull.

Vi är så glada att ha varit med på denna långa resa med buss - och över att vi fortfarande klarar av att sova ihop på hårda golv i kollektiv när man inte vet vem man vaknar bredvid nästa morgon. Tack alla som var med och gjorde vår resa både trevlig och lärorik, vi tycker att äldre och yngre människor ska blanda sig mer - vi lär av varandra.

Edla: "Det här var en dröm som blev uppfylld, att tillsammans med så många få göra denna aktion".

Tack,

Edla Lantto och Gun-Britt Mäkitalo