Clownarmén

"Clowns always speak of the same thing, they speak of hunger; hunger for food, hunger for sex, but also hunger for dignity, hunger for identity, hunger for power. In fact, they introduce questions about who commands, who protests."
— Dario Fo (Italian playwright/fool)

Medlemmarna i Ofogs antimilitaristiska Clownarmé är inte den sortens utklädda clownér som kan ses på cirkus. Nix! Vi är äkta narrar som lever på gatorna och som jagar makten. Vi är både skräckinjagande och oskyldiga, kloka och dumma, underhållare och oliktänkande, syndabockar och rebeller. Precis som i alla arméer är våra rekryter experter på olydnadstaktiker, ickevåldslig direkt aktion, att spela instrument, och inte minst på att marschera och exercera!

Ofogs antimilitaristiska clownarmé har bland annat dykt upp utanför Bofors fabriker i Karlskoga, vid militärens rekrytering på Svenska mässan i Göteborg och på Natos övningar i Norrbotten.

Vi finns för att locka fram skratt och mänsklighet, för att ifrågasätta militärens och polisens makt och auktoritet, för att göra allvar av lek och lek av allvar. Om du är trött på kapitalism och meningslösa maktstrukturer så uppmuntrar vi dig att rymma från din cirkus och förena dig med oss!