Följ med på kärnvapenblockad i England!

Datum: 

28 februari 2015 6:30 till 7 mars 2015 17:00

Stad: 

Burghfield, England

Plats: 

AWE Burghfield

Följ med och gör kärnvapen till historia!

Den 2 mars ordnas stor blockad av kärnvapenbasen AWE Burghfield i England. Tanken är att stänga ner kärnvapenbasen under en dag, eller så länge som är möjligt. Här kan du läsa mer om aktionen: http://actionawe.org/burghfieldlockdown

Ofog kommer att delta med aktivister och du är varmt välkommen att haka på! Vi kommer organisera oss i mindre grupper (vängrupper) som kommer förbereda och genomföra aktionen tillsammans. Vi kommer anlända till England en dag innan aktionen och det kommer vara en dag (1 mars) med förberedelser där. Det kommer även vara minst en dag efteråt för att ta igen sig och prata igenom vad som hände på aktionen.

Resa dit & tillbaka: Vi kommer att resa till England i buss tillsammans med den finska vapenvägrarorganisationen AKL. Bussen kommer till Stockholm 26 feb kl.06.30 då det går att hoppa på där (Viking Line terminalen nära Slussen). Bussen kör sedan E4an via bl.a. Norrköping, Linköping, Jönköping och Helsingborg där det också går bra att hoppa på längs vägen. Det är inte bestämt än om bussen tar färjan från Helsingborg eller bron från Malmö, det kan bero på var de som ska åka med vill åka från. Bussen stannar sedan i Köpenhamn över natten (26-27 feb). 27 feb kör bussen genom norra Tyskland och Nederländerna och stannar för övernattning i Haag eller Amsterdam. Det går också att hoppa på bussen här längs vägen t.ex. i Hamburg, Haag eller Amsterdam. 28 feb kör bussen till Calais och tar tunneln till England och kommer sedan till Milton Keynes (där vi ska sova) på eftermiddag/kväll.

Resan tillbaka startar 5 mars, och går tillbaka samma väg, via Haag/Amsterdam natten 5-6 mars och i Köpenhamn natten 6-7 mars. Lördag 7 mars är bussen tillbaka i Sverige och går att hoppa längs vägen från södra Sverige till Stockholm.

Kostnad: Bussresan kostar 150 euro (ca 1400kr) per person. I det ingår sovplats under vägen (i sovsal, du behöver liggunderlag och sovsäck). Om du behöver är det möjligt att få resbidrag från Ofog. Det går bra att betala antingen kontant i bussen eller till AKLs konto.

Boende: Vi kommer sova i ett buddhistiskt tempel i Milton Keynes. Alla behöver ta med sig liggunderlag och sovsäck.

Frågor och anmälan: miahabo (at) gmail (punkt) com