Ofog blockerar Natomöte

3-4 april var Ofog med och blockerade fredligt NATOs 60-årsjubileum i Strasbourg. Uppåt 60 000 aktivister manifesterade mot kärnvapenklubben NATO, som är det yttersta medlet för västmakternas förakt för andra folks självbestämmande.

Det är i år 60 år sedan kärnvapenklubben NATO bildades, något organisationen själv tycker är värt att fira med stort kalas och möte. Regeringschefer från alla NATO-länder är inbjudna men representanter från folken framför vapnen blir som vanligt lämnade utanför beslutsrummet.

Till NATOs 60-årsfirande har därför tiotusentals människor från hela Europa bjudit in sig själva och helgen 3-4 april samlats på Strasbourgs gator för att fira motståndet mot krigspolitik, visa att en annan värld är möjlig och konkret försöka blockera ute NATO-gubbarna från deras möte.

En delegation från Ofog är givetvis på plats och har under morgonen lördag 4 april varit med och blockerat norra infarten till staden i tre timmar. Något som konkret ledde till att en symboliskt viktig "handskakning", där alla presidenter skulle träffas, blev uppskjuten in en timme. Andra grupper har genomfört blockader i andra delar av staden under dagen.

- NATO bidrar inte till något positivt utan till en mer osäker värld, att vi är här stör deras lilla bubbla, deras låtsasvärld där militär och krig anses vara lösningen på världens problem. Proteströrelsen emot NATO är stark! säger Cajsa från Ofog.

En mängd organisationer från världens alla hörn deltar i protesterna mot Nato och under de senaste dagarna har demonstrationer blandats med diskussioner om hur vi på riktigt kan skapa en säkrare och rättvisare värld.