Ofog visar Försvarsmaktens verklighet i Prideparaden

Under Stockholms Prideparad medverkade Ofog för att protestera mot Försvarsmaktens deltagande i tåget. Försvarsmakten har deltagit under festivalen under parollen "Öppenhet - del av vår verklighet."

Trots att Prides riktlinjer påstår att våld inte ska förekomma under festivalen så är Försvarsmakten välkommen i paraden.
Trots att krig och konflikter bidrar till att minoritetsgrupper, där bland annat HBTQ-personer utsätts för ett ökat förtryck så deltar Försvarsmakten under Pride.
Trots att militarism bygger på patriarkala machostrukturer och våld som drabbar såväl människor i krig som människor här i Sverige så går Försvarsmakten med i tåget.

Detta ville Ofog uppmärksamma, så med hjälp att "pratbubblor" följde ett tio-tal Ofogaktivister Försvarsmakten under prideparaden. Pratbubblorna hölls upp ovanför de deltagande soldaternas huvuden för att visa vad militarismens verklighet egentligen innebär.

Texter såsom "mitt jobb dödar", och "jag är lika bra på att döda som straighta soldater", samt "här går jag och försvarar mina mänskliga rättigheter medan mitt jobb går ut på att kränka andras mänskliga rättigheter" användes för att synliggöra vad Försvarsmakten egentligen sysslar med.