Internationellt fredsaktionsläger i Luleå

I morgon anländer de första tillresta fredsaktivisterna till Luleå inför den internationella fredssammankomst och aktionsläger som går av stapeln 19-29 juli. Nu finns utmärkta tillfällen att skildra de febrila förberedelserna, hur detta ideella engagemang ser ut, boka intervjuer med starka personligheter och ledande aktivister samt erbjuda läsare och tittare spörsmål som berör.

  • 19-21 juli håller antimilitaristiska vapenvägrarorganisationen WRI årsmöte i Luleå. Delegater från hela världen.
  • 22-29 juli hålls War Starts Here - nätverket Ofogs internationella fredsaktionsläger där vi sätter fokus på hur krig börjar här (i t ex Sverige och på övningsfältet Neat i Norrbotten).

100-300 deltagare väntas. Vi kommer att bjuda på kollektiv veganmat, samla brinnande hjärtan från halva världen och stärka det konstruktiva motståndet mot militarismen.

  • 23-24 juli är seminariehelg inom ämnen som global vapenindustri, militärbaser, militarisering av Arktis, klimatkonflikt, kvinnokampanjer, yrkesarméer och uran. Paneldeltagare från Syd- och Nordamerika, Ryssland, Afrika, Mellanöstern, Östasien och hela Europa.
  • 26 juli är en massaktionsdag, då vi ickevåldsligt går in och exponerar de ohållbara och folkrättsstridiga krigsförberedelserna på Neat.

Nätverket Ofog förenar sedan ett decennium opinionsbildning med ansvarsfulla aktioner mot militarism över hela norra Europa och har avrustat exportvapen för miljontals kronor. Sedan mer än ett år har vi förberett War Starts Here, bland annat med en turné genom Sverige i början av året.

"Västvärldens krig och förtryck på bortaplan är beroende av förberedelser överallt i våra samhällen. På ett globalt fredsmöte kartlägger Ofog var krigen börjar, en av de platserna är övningsområdet Neat. War Starts Here hjälper dig att hitta och stoppa din lokala krigsleverantör."

Mvh/
Ofog/Warstartshere press

Talespersoner

Jourtelefon lägret: 0733-81 53 61
Miahabo Berkelder: 0703-23 26 53
Gun-Britt Mäkitalo: 0706-53 38 78

Mer information

Hemsida: http://warstartshere.com
E-post: info@ofog.org
Telefon: 073-381 53 61
Twitter: twitter.com/ofog

Bilder och video
På hemsidan finns bilder och video från lägret och aktionerna. Ange "Ofog/Warstartshere" vid användning.