Shamepoint

I Malmö har vapenföretaget Aimpoint sina lokaler. Där tillverkas rödpunktssikten som används i krig över hela världen. Aimpoint själva anger att 400 000 av deras sikten används för militära syften idag. Den amerikanska armén använder Aimpoints sikten som standard. 

Sedan 2008 har Ofog drivit en kampanj för att Aimpoint ska upphöra med tillverkning och försäljning av krigsmaterial. Aimpoint har svarat med att stämma aktivisterna på mycket höga summor, vilket har lett till att en stor del av kampen har förts i rättssalar.

Gör vapenindustrin till förlorare!

Vapenföretaget Aimpoint i Malmö gillar inte att få kritik för sin försäljning av vapendelar. 2008 höll Ofog en fredlig protest mot att Aimpoint exporterar vapen till krigen i Irak och Afghanistan. Det ledde till att Aimpoint krävde två fredsaktivister på 120 000 kr för att ha klättrat över företagets staket med en banderoll.

För att få aktivisterna fällda och tysta kritik lade Aimpoint 450 000 kr enbart på advokatkostnader.

Man vi låter oss inte tystas!

Vi behöver ditt stöd för att vapenföretagens skrämseltaktiker inte ska drabba enskilda aktivister. Stöd oss genom att sätta in pengar på Ofogs plusgirokonto 44 44 14-7 och märk ”Shamepoint”. För varje krona du skänker dränerar du vapenindustrins möjlighet att skrämma oss till tystnad! 

Sprid detta upprop och engagera dig i att stoppa din lokala vapentillverkare!